En favorit i repris som du bara måste testa att baka. Jag säger bara HALLELUJA! Så ofantligt goda och man blir mer än nöjd med bara 1. 😉
INGREDIENSER, 12 st:
115 g rumstempererat smör
1,25 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
3 msk mjölk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, jag har en med 12 muffins, ganska så stora alltså. Vispa ihop smör och socker till en vit, fluffig smet. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner i smeten. Rör ner mjölken.
Dela sedan på oreokakorna. Lägg en med krämsida uppåt i botten på varje pappersform. Lägg andra halvan av kakorna i en mixer och mixa dom till en smulor. Vänd sedan i smulorna i smeten. Fyll smeten i pappersformarna, ca 2/3 fullt.
Grädda i ca 15 minuter. Provstickan ska vara torr när du testar.
FROSTING:
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
Häll i allt i en bunke och vispa till lagom konsistens för att spritsa. Smula gärna lite mer oreokakor och ha på smulorna uppepå gräddfrostingen. Avsluta med att lägga på en halv OREO-kaka. Jag säger såhär, skyll dig själv om du bakar dessa, man blir besatt! 🙂
Men å vilka fina skapelser!
Ser verkligen goda ut!
Åh vad goda de ser ut!
Tror du det går att byta ut mjölet till glutenfritt eller det kanske krävs annan mängd då?
Förväntningarna är höga kan man säga;) bakade dessa igår och ska avnjutas till släktens återkommande fredagsfika!!! Återkommer med omdöme:) Happy Friday! kram kram
Åhh verkar supergoda! Ska man smälta smöret el ska det vispas rumstempererat bara? Tack för en underbar blogg kram♡