Mat - Bak - ReceptMiddagstips

Dagens Middagstips – Exotisk fiskgryta

Dagens middagstips!

En helt underbar fiskgryta med exotisk smak. Idag är det tisdag (fiskdag) så då blir det denna för oss. Åh jag längtar till middagen ikväll.

IMG_4241.JPG Fiskgryta, 4 portioner – 9 PP/portion.

.

INGREDIENSER:

200 g Lax
200 g Hoki
1/2 st Purjolök
2 st Paprika, gärna olika färg
1 klyfta Vitlök
1 tsk Olja
1/2 msk Vetemjöl
2 dl Matlagningsgrädde 4%
2 tsk Currypasta, 1-2 tsk röd
6 dl Ris kokt
200 g Ananas konserverad i juice
3 dl Gröna bönor

Gör såhär:
Strimla purjo och paprika, hacka vitlök. Fräs purjo och vitlök i olja. Pudra över mjöl, späd med grädde och lite ananasjuice. Låt koka upp. Tillsätt currypasta, paprika, ananas i bitar och fisk. Låt det sjuda ca 6-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och gröna bönor.

.

DAGENS GOTTIS:
IMG_4240.JPG
Äpple/Kokos paj, 6 portioner – 8 PP/portion.

Den här pajen går inte av för hackor!
Kan vara en av de godaste pajer jag ätit! Kanske något att ha till IDOL ikväll? Du hittar receptet här ——-> Äppel/Kokos paj

Kommentarer

 1. Eva Jansson

  Oj, vad gott det lät! Det måste jag testa någon dag. Jag är väldigt dålig på att ha fiskdagar; å det beror inte på att jag ogillar fisk utan att jag gillar kötträtter mycket mer. Nu e jag lite fräck å frågar något som inte har något med din fiskrätt att göra; Det ska pågå ett bloggevent i Enköping på lördag, det råkar inte vara så att du ska vara där också? Det skulle vara roligt att träffa dig, du är så otroligt verklighetsnära i din blogg. Alltid lika roligt, mysigt, eftertänksamt och peppande att läsa den. Ha det gott å kramzi!

  1. niinis
   niiinis

   Klart du ska fråga! 🙂

   Nej tyvärr, jag kommer inte att vara där. Hörde talas om att det skulle vara nåt bloggevent här. Hoppas ni får riktigt trevligt! ❤️

   Kram!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers