Mat - Bak - ReceptMiddagstips

Kryddig fläskfilégryta

IMG_4010.JPG
Sändagsgryta, 4 portioner 

Söndagar är grytornas dag. Då har man tid att förbereda, sen tycker jag det är mysigt att samla familjen på söndagkvällen och äta en härlig söndagsmiddag ihop. Här ska du få recept på en härlig gryta!

INGREDIENSER:
120 g kryddstark korv
1 fläskfilé
2 tsk Smör
1 dl Syltlök
1 dl Oliver svarta
2 st Röda paprikor
400 g Minimajs, 1 burk
10 st Färska champinjoner
50 g Gurka inlagd
4 dl Köttbuljong
2 dl Grädde
1 msk Maizena
1 tsk Mejram

GÖR SÅHÄR:
Skär korv och filé i skivor. Bryn korv i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvarna och bryn filén i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över maizenan. Tillsätt syltlök, delade oliver, hackad gurka och strimlad paprika. Slå på buljong och grädde, koka ca 10 min. Skär champinjoner och majs i mindre bitar, blanda ner och låt allt bli varmt. Servera med ris och sallad. Tips! strö gärna över lite skivad salladslök.

Kommentarer

  1. Marina

    Vi blev så sugna på äppelmuffins så vi gick ut och plockade några äpplen och bakade enligt ditt viktväktarrecept. Dom blir så saftiga och goda, har gjort dom många gånger och dom går hem hos alla. Ha en skön söndag!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers