EfterrättMat - Bak - ReceptViktväktarrecept

Våfflor med äppelgrädde

IMG_4009.JPG
Våfflor med äppelgrädde, 4 portioner – 4 PP/portion

Mmmmm….. Våfflor till frukost har heller aldrig varit fel! Perfekt till den långa frukosten på lördagen eller söndagen. Här tänkte jag bjucka på ett våffelrecept med något så gudomligt gott som äppelgrädde.

INGREDIENSER: 2 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Crème fraiche lätt 15%
1 1/2 dl Vatten
2 msk Smält smör
2 dl Mellangrädde 27% vispad
3 st Röda äpplen
1 tsk Kanel
1 msk Citronmeliss

GÖR SÅHÄR:
Blanda samman mjöl, socker, fraiche, vatten och smör till en jämn smet. Grädda laggarna. Skala och tärna 2 äpplen och koka dem mjuka i lite vatten. Mosa dem och låt svalna. Blanda äppelmoset med grädde och kanel. Klicka det på våfflorna och garnera med äpple i tunna skivor och citronmeliss.

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers