Tårta med kolakräm och blåbär!

Nu är kalaset till ända!

Jag har blivit så fint uppvaktad av mina föräldrar, syrran och hennes kille, svärisarna och en av Tonys bröder med barn och så familjen såklart.

Nu är jag helt slut såklart. Bakat, städat och fixat. Det tar på krafterna. Har fått en del frågor om vårt hem. Det efterfrågas bilder på det jag nu tapetserat osv. Imorgon ska jag visa er lite mer.

Nu ska jag visa er lite utav bakverken.

IMG_3999.JPG

IMG_4002.JPG

Det blev kanelsnurror storlek BIG efter DET HÄR receptet. Dessutom så ville jag ha dom sockriga så jag penslade dom med en slags sirapsröra gjord på ljus sirap och vatten. Sedan snurrade jag dom i strösocker.

IMG_3998.JPG

Sen ville jag göra en lite annorlunda tårta. Något jag aldrig bort förut. Well. Sagt och gjort. Först vispade jag i ordning en egen kolasås eller mer en seg kolasås/kräm. Den gjorde jag såhär:

INGREDIENSER:

3 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Nypa salt

Gör såhär:

Blanda i allt i en kastrull. Koka tills du får en seg kolasås. Jag kokade i ca 20 minuter. Låt sedan svalna ordentligt.

Sedan var det dags att göra bottnar. Jag brukar alltid göra rulltårtsbottnar och använda dom som bottnar. Jag gör bottnar efter detta recept:

INGREDIENSER:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda i cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan upp och ned.
Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Ta något runt i en storlek som du får ut 3 runda bottnar och tryck ur dessa ur tårtbotten. Låt dessa sedan svalna ordentligt.

Vispa 5 dl grädde. Fyll sedan botten med kolakräm, sedan grädde.

IMG_3996.JPG

Lägg sedan på ett botten till och gör samma sak. Lägg sist på en till botten utan att lägga på något på den. Tryck till den lite, annars är risken stor att de glider isär. Ställ i kylen en stund. Skrapa sedan bort det som är överflödigt.

IMG_4003.JPG

Vispa ytterligare 3 dl vispgrädde. Täck tårtan med grädden. Lägg på stora färska blåbär och ringla sist på kolakräm.

Kolasåsen räcker till två små tårtor. Tänk en rulltårtsbotten till en tårta. Den här tårtan är FAAAASLIGT god!

IMG_3993.JPG

IMG_3994.JPG

Ät och njuuuut! ❤️❤️❤️

2
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
9 years ago

Stor grattiskram från mig!! Underbara bullar, kan riktigt känna doften hit mmmm och tårtan måste ju testas! Hoppas dagen var riktigt fin! Kram från Åsa trogen läsare! 🙂

MariMiloCakeDesign
9 years ago

Snyggaste kanelsnurror storlek BIG har jag aldrig set. Roligt om du vill vara jäst på min blogg med beskrivning hur man snurrar dem.
mvh
marina

Pernilla
Pernilla
5 years ago

Kan jag fylla tårtan dagen innan den ska ätas och stå i kylskåp eller är det risk att kolan blir hård?

niinis
niinis
Reply to  Pernilla
5 years ago

Kolan kan bli för hård då. Gör bottnarna men dekorera och fyll den inte förrän samma dag.

Nästa inlägg

Nu hardcore baka!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x