Dinkelpizza med lufttorkad skinka och fetaost

IMG_3593.PNG
Dinkelpizza, 4 portioner 

Mmmmmmmmm…..det där med att aldrig kunna äta pizza när man ska tänka nyttigare alternativ. Fast nu kan du det. Kolla in detta recept på Dinkelpizza som blir lite nyttigare!

INGREDIENSER:

3 dl Vetemjöl special med fullkorn
4 dl Siktat dinkelmjöl
1 pkt Jäst
2 tsk Olivolja
1 dl Tomatsås, färdig sås
1 st Röd lök
1 st Squash (zucchini)
30 g Salladsost (feta) max 10%
1 dl Ost riven max 17%
100 g Lufttorkad skinka, t ex parma

Gör såhär:
Blanda jäst, olja, och 3 dl fingervarmt vatten i en degbunke.

Blanda mjölsorterna och rör ner det i bunken, ca 6 dl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Tillsätt en nypa salt på slutet. Spara resterande mjöl till utbakning.

Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.

Skär rödlöken i tunna skivor och strimla squashen, rosta dem i teflonpanna några minuter, låt svalna.

Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem på mjölat bakbord. Lägg på tomatsås, grönsaker, feta och riven ost.

Grädda i ugn, 220° i 10-15 minuter. Riv skinkan i bitar och lägg på pizzan, servera tillsammans med vitkålssallad.

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Putrumpan? Gas Pop-Up Denim Jeans!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x