Sverigekaka
Idag fick Elliot ett ryck att baka Sverigekaka här hemma. Han och Milo ställde sig och baka medan jag assisterar lite när det behövs. Dock så håller jag på och lär honom att kunna själv. Bra kunskap när man flyttar hemifrån. Jag hjälper alltså så lite som möjligt. Idag blev jag faktiskt riktigt imponerad, kakan blev grymt god. Hög och fluffig också.
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning:
1 dl mjölk
125 gr smör
3 msk vaniljsocker
Gör såhär:
- Botten: Smöra och bröa en springform med löstagbar botten. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen.
- Grädda i ugn i 175 grader i ca. 30-40 minuter. När kakan kallnat dela den i två delar, (en botten och ett lock)
- Fyllning: Koka ihop mjölk och smör till fyllningen och tillsätt sedan vaniljsockret och rör om till sockret smält. Häll fyllningen på kakans understa lagret, det blir ganska blött, men allt ska dit.
- Lägg på sockerkakslocket. Täck kakan med något,ex. plastfolie. Låt kakan stå i kylen tills nästa dag, då stelnar fyllningen.
Vi väntade inte till dagen efter dock utan åt av den direkt. Dock så glömde vi att strö på florsocker uppepå men den var söt och god som den var faktiskt. Duktiga Elliot och Milo . En jättegod och superlätt kaka att göra!