Ett litet recept-tips!
Nu ska du få ett recept på minicupcakes med Dajmfluff. Dajmfluffet gjorde jag inte som
Man brukar utan jag testade ett annat sätt. Det blev riktigt gott!
RECEPT, ca 40 st små
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1 /2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Dajmfluff
2 pkt dubbeldajm
5 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Mixa dajmen så den blir nästintill mjölig. Lägg dajmen i grädden i en skål och låt stå över natten med plastfilm överdragen. OBS: Den behöver inte stå över natten. Du kan vispa upp den direkt om Du vill. Ta fram den och ha i resten av de torra ingredienserna. Vispa den sedan riktigt fluffig. Lägg i spritspåse och spritsa den. Tänk på att ha en tyll som släpper igenom ganska mycket åt gången.
Låter gott.
[…] Dessa små minicupcakes blev gudomligt goda. Det är en ljus botten med Daimfluff. Jag skulle ha lite röd karamellfärg i för att få fluffet rosa och kanske lägga ner lite tid på att få fina pappersformar i nån söt färg. Underbart goda och söta. Recept hittar du HÄR! […]
[…] Dessa små minicupcakes blev gudomligt goda. Det är en ljus botten med Daimfluff. Jag skulle ha lite röd karamellfärg i för att få fluffet rosa och kanske lägga ner lite tid på att få fina pappersformar i nån söt färg. Underbart goda och söta. Recept hittar du HÄR! […]