Nu ska du få ett busenkelt recept på cheesecake i glas!
Alltså cheesecake, men på riktigt?! Hur gott är det? Thedde älskar också cheesecake så det är säkert något som går i generna.
Nu har jag hittat ett lite ”nyttigare” alternativ. Det går råsnabbt att göra, är skitgott och dessutom enkelt. Det här är nåt man snabbt slänger ihop till en efterrätt eller om man har cravings. Som vanligt så kan du bara välja att inte använda light produkter så har du en helt ”vanlig” efterrätt.
Cheesecake i glas (4 port – 7 PP/portion)
150 g Färskost max 15%
2 dl Fraiche 8%
1/2 dl Socker
1 st Citron, rivet skal
4 st Digestivekex
2 1/2 dl Hallon
2 1/2 dl Blåbär
10 g Citronmeliss, några blad
Gör såhär:
Blanda färskost, fraiche, socker och rivet citronskal till en slät kräm. Krossa kexen. Varva kräm, bär och de krossade kexen i glas. Varje lager ska vara cirka 1-2 cm tjockt. Dekorera med citronmeliss. Ät och njut!
Dum fråga men fraiche är det creme fraiche?
[…] i glas, recept HÄR. (Vill du inte ha det VV-vänligt byter du bara produkter till fetare […]