Mat - Bak - ReceptMiddagstips

Pulled Pork – Sååå galet gott!

Pulled_pork_smokey

Igår lagade vi ju pulled pork. Jag har gjort det en gång tidigare men misslyckades totalt den gången. Igår lyckades jag istället. Tony sa att det var det godare han någonsin ätit så det måste ju vara ett bra betyg?

Här har du receptet:

1 kg fläskkarré
Salt
Peppar
Chilipulver chipotle
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk oxfond
3 msk kalvfond
3 dl barbequesås

Tvätta av köttet och klappa in salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg sen köttet i en gryta med lock som tål ugn. Jag använde istället folie som lock. Klyfta lök och vitlök och strö runt om i grytan. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll det sedan över köttet. På med locket och in i ugnen 130 grader i ca 5-6 h. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Annars får det helt enkelt stå i ugnen en stund till, det ska gå att dra loss köttet enkelt. Riv sönder allt kött och blanda det med vätskan i grytan till en röra.

Vi serverade detta med tortillabröd, sallad, gurka, majs, gräddfil och cocktailkapris.

pulled_pork_enciladas

Kommentarer

 1. Madde

  Lät väldigt gott!
  Hur många portioner räkna du det som? På ett ungefär?
  Räknar VV så tänkte få fram PP värdet.
  Köpte du färdig barbequesås?

  Lycka till med allt i veckan!
  /Madde

 2. al68

  MUMS, visst är det gott. Jag brukar strunta i vattnet när jag gör på Fläskkarré vätskar sig så mycket i sig själv, test det nästa gång. Ha en skön dag, själv slutar jag kl 12.00, då skall jag åka hem och bädda ner mig, hängig som f..

Visa alla 9 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers