Tvättstugan och pinsamma 5 åringar!

20140104-072524.jpg
Hej från tvättstugan!

Jag är äntligen lite utvilad igen. Vad sägs om sammanlagt 10 timmars sömn inatt? Min kropp är bra rolig nu alltså. Tycker ändå jag läser mig till på olika sociala medier, att många är lite wirriwirrikokoooo nu när inte snön är här och allt bara är så mörkt. Många verkar ha vänt på dygnet åt alla möjliga håll och kanter. Skönt att man inte är ensam.

Jaha, jag sitter i tvättstugan och bloggar. Inte trodde jag när jag var 20 år gammal, att jag skulle utbrista ”YES!!!” och lyfta upp en arm i skyn över att det fanns en ledig tvättid i tvättstugan en lördagmorgon kl 7? Men så var det denna morgon. Halleluja vad glad jag blev alltså. Vår tvätthög är i taket och en tvättmaskin där hemma gör jobbet så sakta så högen minskar därefter….sakta.

20140104-073045.jpg
Milo & jag på bion igår.

Igår eftermiddag var vi på jullovsbio igen. Filmen TURBO denna gången. Milo tyckte den var asbra och den här mamman fick sig en powernap på 10 minuter i biomörkret. Gött och välbehövligt då jag var så sjukt trött igår. 🙂

Hörrni, igår hände det som inte får hända.

20140104-073251.jpg

OOOOH NOOOOOOOO!!!!

Usch vad jobbigt det är alltså. Jag lider så med den människan om hon nu hörde detta, jag ber till högre makter att hon inte gjorde det. Vi pratade ordentligt med Milo om saken igår och jag ska inte sticka under stol med att jag var glad att jag inte var med i affären. Men hur ska dom veta? Milo tycker inte att det är något fult med att vara tjock, han har inte implementerats med skvallerblaskor, ideal och normer ännu. Tydligen tyckte han bara det var väldigt fascinerande. Frågan är om det är fel att hyscha ett barn? Alltså, missförstå mig rätt? Genom detta gör ju vi att vara tjock till något fult, och PANG så har vi ett barn som ser det likadant. Förstår du? Däremot kan man ju säga att man inte behöver säga hur folk ser ut alls. Man måste inte påpeka angående någons utseende, men hur är det om något är vackert? Man vill ju att ens barn ska kunna ge komplimanger osv. NÄMEN helt ärligt. Förfärligt när det händer, usch…så dåligt samvete över den personen nu. Vad är rätt att säga till en femåring när sånt här händer? Vi sa i alla fall att man inte säger såna saker, man får inte säga till någon att den är tjock eller ful eller att den konstig ut, för alla människor är olika och att den som får höra nåt sånt kan bli ledsen.

Som sagt, inte lätt att vara förälder!

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carin
Carin
10 years ago

Håller med! Jag har själv fått kommentarer av barn som är nyfikna.
Varför är du prickig (fräknar) varför är din rumpa så stor.
Jag svarar alltid, -ja det stämmer
-varrförrrr?
-jo för vi ser alla olika ut, se på Kajsa hon är kortare än jag, Pelle är mörkare än jag.
Tänk om alla såg likadana ut, vad trist det skulle vara.

Nina
Nina
10 years ago

Jag tycker att ni förklarade det bra för M. Finns nog inte så mycket mer att säga. Vi har sagt samma sak till våra barn.
Men känner på mig att det kommer att hända igen… Yngsta är 4 år. Välden med barn är spännande o härlig

sofia208
10 years ago

Min sömn är också lite haikon paikon just nu. Somnar alldeles för sent på kvällarna (nätterna) och vaknar vid lunchtid, funkar dåligt när jobbet börjar på tisdag 🙂 Skönt att du fick 10 timmar inatt!

Jadu, svårt att prata om och vad man skall säga/lägga vikt på när man pratar med barnen om vad man kan säga/inte säga om andra människor. De menar ju absolut inget illa. Hoppas att Milo tog det på rätt sätt 🙂

Kramar

Nästa inlägg

Läsarönskemål på BLOGGÄMNE 5 [HÅLLA KÄRLEK VID LIV ]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x