Läsarönskemål på BLOGGÄMNE 5 [HÅLLA KÄRLEK VID LIV ]

ÖNSKEMÅL:


Har du tips hur man ska hålla kärleken i liv? Vi har 3 barn på 2, 4 och 11 år. Och mannen jobbar borta på veckorna. Hur ska man hitta tiden? Min sambo är 6 år yngre än mig.
Kram

INLÄGG

20140103-173134.jpg
HUMOR

Att garva åt varann eller med varann, att våga bjuda på sig själv i sin relation osv…sånt tror jag är viktigt! Att sitta som två torrnuckor blir det ju inte så mycket hoola baloo av. Jag tror på en relation där humorn får spela en stor roll. Sluta inte skratta tillsammans om ni tidigare gjort det. Hitta saker att skratta åt tillsammans i värsta fall….men tappa inte bort humorn.

20140103-173709.jpg
GÅ PÅ FEST

Att då och då klä upp sig för varann och gå på fest eller bara en sväng på stan för att äta tillsammans är viktigt. Att bara få vara dom vi var innan barnen för en stund, det gör mycket i en relation. Det behöver inte handla om att ni går ut och super skallen i bitar, även fast det också kan vara härligt nångång. Men du hajjar principen här va? Just biten med att göra sig i ordning och få titta på varann när vi är riktigt snygga, det tänder en relation. Alltså, jag tror nog att Tony kan ledsna på min teskedsgummeknut uppe på skallen once in a while och tycker om att titta på sin fru när hon är fixad till tänderna. Sedan är det ju tvärtom också såklart…det bör kanske inte bli too mutch åt nåt håll. 🙂 Även om teskedsgummeknuten är hardcore här hemma nuförtiden.

20140103-174255.jpg
ÅK BORT

Det testade ju vi nu och det gjorde massa gott för oss som par. Vi hade nästan glömt hur mycket vi gillade att lyssna på musik ihop t ex. När har man tid för sånt annars liksom? Vi hade en helt fantastisk vistelse i Sälen under 3 dagar och vår relation fördjupades ytterligare. (Å så får man ligga lite extra och sånt också…. Host host!) 😉

20140103-174812.jpg
SLÄPP EN BRAKSKIT

Närå…men det här med att vara öppen inför varann är det ju så olika med. En del vill absolut inte fisa inför varann medan den ena brottar ner den andra under täcket och drar en brakare där som värsta atombomben. Det sistnämnda är nog mer vi i vår relation. Alltså, det är ju svinjobbigt och inte få fisa tycker jag, ont i magen, svullen och inte kunna koncentrera sig på annat. Tänk hur sånt där är i början när man precis träffats? När man fasen knappt vågar gå och kissa för rädslan att det ska låta. Då klarade man bara ett par dagar i sträck tillsammans. Sen behövde man dra hem och skita liksom. 🙂 🙂 🙂 Tack & lov så matchar vi varann bra där, det gäller kanske att hitta sin ”fis-matchning”. Inte kul om du dundrar på värsta brakarna och hon/han är av den känsliga sorten och tycker du är en riktig pain in the ass med dina uttömningar av diverse låtande odörer.

20140103-175619.jpg
GLÖM INTE BORT VARANN

Det här med småbarn, alla vet ju hur det är i början? Småbarnsträsket! När allt är kaos med sömn och anpassning efter den där lilla människan. Man vet knappt vem man är och ändå vet man att han/hon på andra sidan sängen känner likadant. Lagom till det är lite balans med barn nr 1 är det dags att skaffa barn nr2. Kaoset blir om än ännu värre och till slut är irritationen på ytan vad man än tar sig för. Man får låta det vara så, ett tag…. Men sen kommer en tid när allt det där lugnar sig. När det är dags att hitta tillbaka till varann. Det är här jag tror att många par liksom glömt bort varann på vägen och inte hittar tillbaka… Jag har själv varit där och det slutade med en separation. Det är assvårt. Verkligen. Men jag tror man måste hitta de små korta stunderna även i perioden när det är som tyngst. Att ge varandra uppskattning, små överraskningar, skratta ihop, se till att få tid för sex….vill man inte så måste man prata om det också och inte tiga ut en sån sak. Jag vet många relationer som slutat i att man inte haft sex på månader…t.o.m år. Que? Alla vet att det inte är en sund relation? Inte om man är någorlunda unga människor. Någon kommer då att leta efter sexet någon annanstans, därför måste man ta den hets potatisen och den stora rosa elefanten i rummet och PRATA OM DET! Kanske finns det lösningar? Kanske kan man söka sig till professionell hjälp? Parterapi? Familjerådgivning? Vad som helst…men tig inte ut problemen. Dom måste upp till ytan. Annars har man snart tillverkat en stor jätteballong av känslor och frustrationer. Blir den för stor kan det vara försent att ”laga”.

Jag är ingen expert! Jag säger inte att allt är såhär. Men av egen erfarenhet har jag lärt mig lite på vägen. Detta är hur jag uppfattat det och som det sett ut för mig och många andra.

Var rädda om varann och er kärlek! Det växer inte på trän och är alldeles för unik och fantastisk för att bara glömma bort på vägen.

Kärlek ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Titti
Titti
10 years ago

Alltså nu måste jag bara kommentera…
Har läst din blogg i över ett år nu och aldrig kommenterat. (Däremot röstat varje dag så att du skulle få din säng :))

Men nu måste jag. Du är verkligen en underbar person, du ger så fina råd och ärliga svar på alla frågor idag.
Inte för att jag är förvånad, tycker verkligen att du verkar vara en toppentjej.
Som sagt, inte den som kommenterar, men ibland måste man bara…
Kram till dig och tack för en toppenblogg 🙂

Niiinis
Reply to  Titti
10 years ago

Hej Titti! ❤️

Tack för din kommentar, fortsätt gärna. Det gör mig så glad!

Tack också för alla snälla fina ord, verkligen…. TACK! ❤️

KRAM

Nina Green
Nina Green
10 years ago

Tack snälla för ditt svar. Jag har tagit till mig detta och ska visa min sambo. Man måste börja nånstans. Tack! Kram

Niiinis
Reply to  Nina Green
10 years ago

Kram! ❤️

Paulina
10 years ago

Haha, vilken glad tjej där bakom;))) haha! Puss

Niiinis
Reply to  Paulina
10 years ago

Puss min Paulina! ❤️

Nina
Nina
10 years ago

Kloka råd! Håller med till 100%. Man får nog inse att livet o relationen går upp o ner. Det viktiga är ju att grundkärleken finns där och att man pratar med varandra. En resa på tu man hand är verkligen härligt.

Nästa inlägg

Läsarönskemål på BLOGGÄMNE 4 [SLADDIS]

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x