EfterrättMat - Bak - Recept

Daim Pannacotta

daimpannacotta

Tänker mig att många går och funderar på nyårsmenyn. Jag funderar på förrätter även om min starka sida är desserter. Detta recept på pannacotta är oslagbart. Funkar ALLTID och är SVINGOTT! Nog den godaste dessert man kan äta, jajjemen, det vågar jag nästan lova.

RECEPT 6 port.

2 gelatinblad
250 g mjölkchoklad
1 dubbeldaim
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och daimen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och häll det i bunken. Tillsätt gelatinbladen och vaniljsocker, mixa sedan med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.

Topping:

1 dubbeldaim
2 dl vispgrädde
kakao

Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med daimkross och avsluta med att pudra lite kakao över.

Kommentarer

Visa alla 7 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers