Tänker mig att många går och funderar på nyårsmenyn. Jag funderar på förrätter även om min starka sida är desserter. Detta recept på pannacotta är oslagbart. Funkar ALLTID och är SVINGOTT! Nog den godaste dessert man kan äta, jajjemen, det vågar jag nästan lova.
RECEPT 6 port.
2 gelatinblad
250 g mjölkchoklad
1 dubbeldaim
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och daimen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och häll det i bunken. Tillsätt gelatinbladen och vaniljsocker, mixa sedan med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Topping:
1 dubbeldaim
2 dl vispgrädde
kakao
Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med daimkross och avsluta med att pudra lite kakao över.
Mmm så gott det låter.Nu blir det ändrade planer här:-)
Oj så gott det lät. Nu kanske jag ändrar min efterrätt 🙂 Jag hade tänkt göra en blåbärs- och whiskyglass med kardemumma- och digestiveströssel.
Här har jag tipsat om förrätter till nyår. Du kanske hittar lite inspiration http://mat-ro.blogspot.se/2013/12/nyarstips-forratter.html
Jag har även inlägg där jag tipsar om drinktilltugg, varmrätter, potatis och efterrätter
Gott nytt år önskar Sara
Åh denna måste jag verkligen testa 🙂
Det lät inte helt fel inte!
Ikväll ska det bjudas på toblerone mousse.. det är också gott!
Gott nytt år!
[…] Daim pannacotta till […]
Borde ju funka med after eight oxå va i stället för Daim menar jag !?
Ja, det funkar alldeles utmärkt.