I morse rullade jag chokladtryfflar. Alltså dom blev så goda så det är fasiken inte klokt. Vill äta 10 på raken. Här under har du receptet.
RECEPT:
250 gr choklad 70%
1,5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 msk smör
1 nypa flingsalt
1 tsk romessens
1 msk råsocker
1 tsk kanel
1. Hacka chokladen fint.
2. Koka upp grädde i honung, häll över choklad medan du rör. Tillsätt smör och rör om.
3. Smaksätt med romessens.
4. Höll över i en plastbehållare och låt stelna i ca 4 timmar.
5. Blanda råsocker och kanel. Rulla chokladen till små bollar och rulla i sockerblandningen.
24 tryfflar, 1,5 PP/st.
Jag har dock tänkt till på dig som kanske önskar ett Viktväktarrecept istället. Dessa härligheter kan du också göra och dom smakar faktiskt väldigt gott.
RECEPT:
½ dl mellangrädde
25 g smör
150 g mörk choklad
½ dl kesella naturell, 10%
1 tsk romessens
2 msk mörk kakao
Gör så här:
Värm grädde och smör i en kastrull. Ta den från värmen. Grovhacka chokladen och rör ner i den varma grädden. Rör tills den smält och tillsätt kesella. Häll i en bunke och låt kallna i kylskåp i ett par timmar. Ta ut och rulla till 24 st tryfflar. Rulla dessa i kakao.