Ok, beredd på att gotta dig sönder och samman? Även om bilden visar kakor utan papper så är det bäst att göra dessa i småkaks formar.
RECEPT, 50 kakor
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
2 msk maizena
2 msk pepparkakskrydda
250 g rumstempererat smör
Fyllning
Rårörda lingon eller lingonsylt
Gör såhär:
Lägg alla de torra ingredienserna i en matberedare, kör och blanda.
Tillsätt smöret i tärningar och kör ihop till en deg. Rulla degen till längder och skär den i 50 jämnstora bitar som rullas till kulor. Lägg kulorna i småbrödsformar.
Gör en fördjupning i varje kaka och lägg en klick lingon eller sylt i. Gräddas mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min.
Måste testa att baka dessa!!
Ser så gott ut.
Tack för receptet:)
Kram
Hej och tack för en bra blogg! Undrar bara om du inte kan (om du har tid) räkna ut pp/kaka när du lägger ut recept även om det inte är ett vv recept.
Hälsningar Tessi
Hej!
Tyvärr så känner jag att det ibland tar lite för mycket tid att sitta och göra det. Dessutom har jag en hel del läsare som följer mig sedan Hela Sverige Bakar just för att dom verkligen är intresserad av ”vanlig bakning” om du förstår vad jag menar. Så ni får hålla tillgodo på de recept jag nämner PP på, trot allt är det en hel del sådana recept också. Är du själv med i VV så kan du själv ta reda på PP värdet i receptskaparen.
Lycka till!
Hej.
Har inte pepparkakskrydda hemma. Kan man mixa pepparkakor fint istället.
Tacksam för svar
Nej, det blir inte samma sak tyvärr.