BLÅBÄRSKAKA

20131119-052439.jpg
Blåbärskaka

Denna kakan är busenkel att göra och går att variera massor. Istället för blåbär & hallon kan man ha jordgubbar, lingon, hjortron m.m. emellan. Nom nom, servera med vaniljvisp så har du en urlyxig kaka.

RECEPT:

50 g äkta smör
1 dl socker
2 st ägg
1/2 st citron, skal
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl blåbär
3 dl hallon
1 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Klipp ut ett bakplåtspapper lika stort som botten i en springform som rymmer ca 1,5 liter. Lägg pappret i formen.

2) Smält smöret. Vispa ihop smör, nästan allt socker (spara 2 msk till senare), ägg och 1/2 tsk finrivet citronskal i en skål, med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten, vänd runt det med en slickepott.

3) Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg och är genomgräddad, 30-35 minuter.

4) Låt kakan vila i formen ett par minuter innan kakan kan lossas försiktigt. Stjälp upp, dra av pappret från kakan och låt den kallna. Dela kakan i två bottnar med en vass kniv.

5) Kör bären i mixer eller mixa dem med en gaffel, blanda ner 2 msk socker och vaniljsocker. Bred ut bären på den undre botten och lägg på den andra. Sikta över florsockret. Servera med vaniljvisp.

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Klapp på axeln till mig!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x