Det är den här rätten jag står och lagar just i detta nu. Alltså, det är så gott så det kn***** i mun som man brukar säga för att vara riktigt burdus. Man kan också säga att det är så gott så tungan krullar sig. Maj gadd!
Om du vill bjucka gubben eller käringen på nåt riktigt gott någon kväll så tycker jag du burnar till ICA och kastar i ett par fläskfiléer och sätter igång med den här rätten. Jag kör allt på känn men har nu ansträngt mig så jag ska kunna ge dig ett recept.
RECEPT FÖR 4 pers.
2 fläskfiléer
1 msk rosmarin (torkad)
svartpeppar
salt
1,5 dl crème fraîche
3 dl vispgrädde
3 tsk soya
2 msk kalvfond
2 msk balsamicovinäger
2 dl vatten
1 köttbuljong
Gör såhär:
Släng fläskfiléerna i en stekpanna. Krydda dom med salt, svartpeppar och lite av rosmarinen.
Stek dom runt om. Lägg i en ugnssäker form, häll i vatten i stekpannan och rör runt lite. Häll vattnet över fläskfiléerna. Ha i 1 msk vardera av kalvfond och balsamicovinäger. Ha i 1 tsk av soyan också. Pressa i en vitlöksklyft (valfritt). Slutligen smular du i köttbuljongen. In i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Blanda under tiden grädde och crème fraîche. Ha i resten av soyan, kalvfonden, rosmarinen och balsamicovinägern. Vispa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Ta ut köttet, häll av det mesta av vattnet utan att hälla ut kryddorna. Häll sedan gräddblandningen över köttet. Är såsen väldigt ljus gäller du på lite mer soya. In i ugnen i ytterligare 15 minuter. Serveras till ris eller potatis av något slag och en härlig grönsallad gjord på ruccola, gurka, sugarsnaps, fetaost, majs, gurka och tomat.
Nu ska jag fortsätta med maten här! Hörs ikväll igen sen! ❤
Hej Nina!
Först vill jag säga TACK för ditt fina stöd inför min operation! Ligger på KS nu & är så lycklig över att känna livet i mina ådror! Har röstat & hoppas du får sova gott framöver!
Stor kram Marika
Jisses vad gott det lät! Och rätt enkelt ändå… Jag som aldrig lagar kött kanske kan försöka sig på det här…..vi får väl se! 🙂
Kram!
Det godaste vi ätit! Ny favorit här hemma! Tack för att du delar med dig av alla goda recept, Nina..
Men åh så roligt! Man blir så himla glad! ❤️
Hej
Har du skivat kötten innan du kör in de ugnen för 2:a gången…
Nej, jag skivar sist av allt.
Hur mycket fläskfilé i hg handlar det om? Känns som om två fläskfiléer blir ganska mycket till 4 pers.
Absolut inte, 2 fläskfiléer är nog ganska lagom faktiskt. Tänk dig att de väger ca 4-500 gr. Sen krymper den ju en hel del vid tillagning dessutom.
Jag gjorde en variant med kycklinglårfile som var på extrapris. Använde kycklingfond och grönsaksbuljongtärning. Blev jättegott!
Testar fläskfilé nästa gång 🙂
Mums! 👌🏻😋
Vad använder du för balsamicovinäger i såsen? 🙂
Köper från Zeta. 👍🏼
Tack 🙂
Hej igen!
Det står balsamicovinäger i receptet. Menar du balsamico eller balsamvinäger?☺️
Balsamvinäger. 😀
Vilken soya använder du kinesisk eller japansk
I denna är det kinesisk! 👍🏼
Lägger du tillbaka fläskfileskivorna i såsen sen?
År det den tjocka varianten av balsamico du använder?
Just här är det balsamvinäger. Funkar dock fint med den tjocka också.