Det Àr den hÀr rÀtten jag stÄr och lagar just i detta nu. AlltsÄ, det Àr sÄ gott sÄ det kn***** i mun som man brukar sÀga för att vara riktigt burdus. Man kan ocksÄ sÀga att det Àr sÄ gott sÄ tungan krullar sig. Maj gadd!
Om du vill bjucka gubben eller kÀringen pÄ nÄt riktigt gott nÄgon kvÀll sÄ tycker jag du burnar till ICA och kastar i ett par flÀskfiléer och sÀtter igÄng med den hÀr rÀtten. Jag kör allt pÄ kÀnn men har nu anstrÀngt mig sÄ jag ska kunna ge dig ett recept.
RECEPT FĂR 4 pers.
2 flÀskfiléer
1 msk rosmarin (torkad)
svartpeppar
salt
1,5 dl crĂšme fraĂźche
3 dl vispgrÀdde
3 tsk soya
2 msk kalvfond
2 msk balsamicovinÀger
2 dl vatten
1 köttbuljong
Gör sÄhÀr:
SlÀng flÀskfiléerna i en stekpanna. Krydda dom med salt, svartpeppar och lite av rosmarinen.
Stek dom runt om. LĂ€gg i en ugnssĂ€ker form, hĂ€ll i vatten i stekpannan och rör runt lite. HĂ€ll vattnet över flĂ€skfilĂ©erna. Ha i 1 msk vardera av kalvfond och balsamicovinĂ€ger. Ha i 1 tsk av soyan ocksĂ„. Pressa i en vitlöksklyft (valfritt). Slutligen smular du i köttbuljongen. In i ugnen pĂ„ 225 grader i ca 30 min. Blanda under tiden grĂ€dde och crĂšme fraĂźche. Ha i resten av soyan, kalvfonden, rosmarinen och balsamicovinĂ€gern. Vispa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Ta ut köttet, hĂ€ll av det mesta av vattnet utan att hĂ€lla ut kryddorna. HĂ€ll sedan grĂ€ddblandningen över köttet. Ăr sĂ„sen vĂ€ldigt ljus gĂ€ller du pĂ„ lite mer soya. In i ugnen i ytterligare 15 minuter. Serveras till ris eller potatis av nĂ„got slag och en hĂ€rlig grönsallad gjord pĂ„ ruccola, gurka, sugarsnaps, fetaost, majs, gurka och tomat.
Nu ska jag fortsĂ€tta med maten hĂ€r! Hörs ikvĂ€ll igen sen! â€
Hej Nina!
Först vill jag sÀga TACK för ditt fina stöd inför min operation! Ligger pÄ KS nu & Àr sÄ lycklig över att kÀnna livet i mina Ädror! Har röstat & hoppas du fÄr sova gott framöver!
Stor kram Marika
Jisses vad gott det lĂ€t! Och rĂ€tt enkelt Ă€ndĂ„… Jag som aldrig lagar kött kanske kan försöka sig pĂ„ det hĂ€r…..vi fĂ„r vĂ€l se! đ
Kram!
Det godaste vi Àtit! Ny favorit hÀr hemma! Tack för att du delar med dig av alla goda recept, Nina..
Men Ă„h sĂ„ roligt! Man blir sĂ„ himla glad! â€ïž
Hej
Har du skivat kötten innan du kör in de ugnen för 2:a gĂ„ngen…
Nej, jag skivar sist av allt.
Hur mycket flÀskfilé i hg handlar det om? KÀnns som om tvÄ flÀskfiléer blir ganska mycket till 4 pers.
Absolut inte, 2 flÀskfiléer Àr nog ganska lagom faktiskt. TÀnk dig att de vÀger ca 4-500 gr. Sen krymper den ju en hel del vid tillagning dessutom.
Jag gjorde en variant med kycklinglÄrfile som var pÄ extrapris. AnvÀnde kycklingfond och grönsaksbuljongtÀrning. Blev jÀttegott!
Testar flĂ€skfilĂ© nĂ€sta gĂ„ng đ
Mums! đđ»đ
Vad anvĂ€nder du för balsamicovinĂ€ger i sĂ„sen? đ
Köper frĂ„n Zeta. đđŒ
Tack đ
Hej igen!
Det stĂ„r balsamicovinĂ€ger i receptet. Menar du balsamico eller balsamvinĂ€ger?âșïž
BalsamvinĂ€ger. đ
Vilken soya anvÀnder du kinesisk eller japansk
I denna Ă€r det kinesisk! đđŒ
LÀgger du tillbaka flÀskfileskivorna i sÄsen sen?
à r det den tjocka varianten av balsamico du anvÀnder?
Just hÀr Àr det balsamvinÀger. Funkar dock fint med den tjocka ocksÄ.