Här ska bjuda dig på en lite annorlundare paj! Ingen traditionell pajbotten och med en del ”konstiga” ingredienser i. Men denna måste du bara testa! MUMS!
Friska äppel/kokos pajen.
Nu ni, nu ska ni få ta del av något annorlunda. En frisk och fräsch paj med smak av kokos, äpple och faktiskt morot. Tro’t eller ej men det går fint ihop det och sitter fint i gommen.
RECEPT:
2 platta(or) Filodeg, ca 80 g
3 st Ägg
1 dl Socker
2 dl Creme Fraiche
3 st Morot, 2-3 styck
2 st Äpple, stora
1 dl Kokosflingor
Instruktioner
1) Sätt ugnen på 175°. Täck en pajform med den tinade filodegen, låt överflödig deg hänga kvar över kanten.
2) Vispa ägg och socker vitt och pösigt, vänd ner creme fraichen.
3) Riv morötter och äpple och vänd ner tillsammans med kokosen i äggsmeten. Fördela smeten i pajformen.
4) Vik upp kanterna på filodegen och gör en snygg kant av den. Grädda i ugn ca 30-40 minuter.
Servera varm eller kall. Garnera med skivat äpple. Supergott att ha lite vaniljvisp till!