Spaghetti Bolognese, 4 port – 11PP/portion
Ikväll gjorde jag den godaste spaghetti bolognesen. Gör man den som man ”ska” är det grymt gott och smakar faktiskt helt annorlunda från vanlig.
300 g Pasta okokt (typ spaghetti)
2 st Morot
1 liten rotselleri
1 gul lök
2 klyftor vitlök, hackad
1 tsk timjan
1 tsk oregano
400 g Nötfärs 10%
2 dl vatten
4 dl krossade tomater
1 köttbuljongtärning
1 tsk smör till stekning
2 dl riven 17% ig ost
Instruktioner
Hacka grönsakerna fint, för hand eller i en matberedare. Hetta upp smöret i en kastrull, bryn färs, vitlök och grönsaker, ha i köttbuljongtärningen. Häll på 2 dl vatten och låt puttra i 10 minuter. Häll på tomater och låt puttra i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite riven ost (eller parmesan).
För att göra den ännu mer äkta kan man hälla i lite vitt vin och ha i stekt sidfläsk, räkna då till PP för det.