Tarte med kardemumma, 4 portioner, 5 propoints/portion.
3 ark filodeg
3 msk ricottaost max 15%
2 msk florsocker
3 ananas skivor, färska
6 aprikoshalvor
1 krm kardemumma
1/2 tsk kanel
1 msk kokosflingor
4 msk kesella vanilj
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut filodegen på en plåt med bakplåtspapper. Rör samman ricotta med florsocker och lägg ut mitt på filodegen. Lägg ananasskivor i en rad på ricottan och ovanpå dem lägger du aprikoser. Strö över kardemumma och kokos. Vik in kanterna. Ställ in plåten mitt i ugnen i 15 minuter. Servera tarten ljummen med kesella.
Receptet är hämtat ur boken ”Gör livet lättare med Viktväktarna”. Har bara tillsatt kanel i receptet som ger lite mer sting! 🙂