LCHF potatisgratäng


Vad tror ni om LCHF potatisgratäng på RÄTTIKA???

Ikväll ska vi ju äta lite kött med potatisgratäng. Idag har jag haft en fuskardag….. ja, skitdåligt egentligen men jag har tillåtit mig ett par gånger och det har alltid hänt när man varit lite ”dagen efter”. Idag skulle vi först göra den ”potatisgratängen” på rättika. Den ska vara ganska lika i smaken som vanlig potatisgratäng. Men nu har husbandet bestämt åt oss, idag äter vi riktig potatisgratäng. Så får det bli då. Vägning om några dagar och det står ganska så still, känner att jag äter på som vanligt men att det inte händer särskilt mycket. Jag har kommit på att jag nog äter för mycket grönsaker (som innehåller mycket kollisar) så jag ska balansera om lite i min kost. Sen ska jag dra i växel nr 5 nu med min viktnedgång. Jag har ju faktiskt inte så många månader kvar att nå min målvikt. HUH? Men idag är det påskafton och den där växeln lägger jag i efter påsk.

Här har ni receptet i alla fall:

4 portioner/st.

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala rättikan och skiva tunna skivor, enklast med mandolin. Koka dem ca 20 minuter under lock i lättsaltat vatten tills de är helt mjuka. Låt skivorna ånga av.
  2. Smöra en ugnsfast form. Lägg ett lager rättika, pressa vitlök över. Strö på ost. Varva ost och rättika och avsluta med rättika. Salta och peppra efter smak och häll över grädden. Hyvla eller klicka över resten av smöret. Toppa med riven ost.
  3. Gratinera i ugn ca 15 – 20 minuter eller tills osten fått fin färg. Häll på mer grädde om det verkar torrt.
0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Påsk

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x