Visste ni att det från början var ett missförstånd det här med våffeldagen? Att det hette Vårfrudagen men att någon blandat ihop det och börjat brassa på våfflor istället. Sen den dagen har vi ätit våfflor just på våffeldagen. Tänkte bjucka på några LCHF våffelrecept.
RECEPT 1
2 st
1 msk fiberhusk
0,25 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
1 ägg
salt
25 gr smält smör varav hälften till stekning
Blanda smeten och låt den stå och svälla i några minuter. Fiberhusken sväller nämligen och för att få till den riktiga smeten så bör den svälla färdigt innan man steker våfflorna.
RECEPT 2
3 st
1 msk fiberhusk
2 ägg
0,5 dl kesella 10%
1 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
salt
0,5 tsk vaniljpulver
25 gr smör varav hälften till stekning
Blanda samman och låt svälla i några minuter. Stek i våffeljärn.
RECEPT 3
2-3 våfflor
2 ägg
2,5 msk kokosmjöl (kokosflingor som mixas till mjöl)
3 msk kokosmjölk/lätt kokosmjölk
1 msk kokosolja eller smält smör
0,5 dl riven kokos
0,5 tsk bakpulver
Blanda samman och låt stå och svälla en stund.
RECEPT 4
3 st
1 dl kokosflingor
2 ägg
1 dl vispgrädde
salt
Ta en stavmixer och gör kokosflingorna till mjöl. Blanda sedan samman allt och grädda.
Jag läser runtom att det är sällan man får dom frasiga med dessa recept, men det skiter jag i. Bara det blir ungefär som våfflor så är jag nöjd. Jag ska göra såna här till lunch idag, sen ska jag servera det med färska bär och grädde. MUMMA!