LCHF – Semlor
Bulldeg: Mandelmassa: Blanda mandelmjöl och SukrinMelis, tillsätt vatten lite i taget tills du fått en konsistens som du själv uppskattar att ha i semlor!
Montering: Skär av locken på bullarna, bred eller klicka ut mandelmassan, spritsa eller klicka på vispgrädde, lägg på locket och pudra med SukrinMelis (går enkelt med en tesil/tekula)
2 dl (90g) Ekologiskt mandelmjöl med extra lite kolhydrater
1 dl Hi-Maize (60g)
0,75 dl SukrinMelis
2 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 nypa salt
2 ägg (gärna ekologiska)
0,5 dl vispgrädde (gärna ekologisk)
Mandelmassa:
1 dl (45g) Ekologiskt mandelmjöl med extra lite kolhydrater
2,5 msk SukrinMelis
Vatten
Till garnering:
3 dl vispad grädde (gärna ekologisk)
1 msk SukrinMelis
Bulldeg: Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke, tillsätt vispgrädden och de knäckta äggen, vispa med elvisp så det blandas ordentligt. Klicka ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper, fördela smeten till 6 st bullar, försök att jämna till ytan med baksidan av en matsked som du har doppat i kallt vatten. Grädda 8-10 minuter i ugn på 200 grader eller tills bullarna ser färdiga ut.
(Om du penslar bullarna direkt efter bakningen med mjölk eller grädde blir ytan mjuk)