Detta kommer att bli kvällens efterrätt. Jag kommer dock att använda
mig av lite större champagneglas som efterrätten ska serveras i.
Visste ni att detta faktiskt är LCHF?!
PASSIONS PANNACOTTA
Ca 4 portioner
150 g vit choklad
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Skär chokladen i mindre bitar.2. Koka upp grädden och vaniljsockret. Ta kastrullen åt sidan. Lägg i chokladen och låt den smälta under omröring.3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dessa i grädd- och chokladblandningen.
Rör till gelatinbladen löst upp sig. Låt blandningen svalna en stund och rör om då och då under tiden.
Rör till gelatinbladen löst upp sig. Låt blandningen svalna en stund och rör om då och då under tiden.
4. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen minst 2-3 timmar innan servering. Tänk på att täcka över skålarna med plastfolie.
5. Gröpa ur passionsfrukten och lägg innehållet uppepå. Bryter av fantastiskt mot den söta pannacottan.
Tips: Supergod pannacotta som även kan varieras med mjölkchoklad istället för vit choklad. Själv ska jag testa att ha i lite mörk mintchoklad!