Nästa bakprojekt blir saffransmuffins. Aldrig testat så nu är det
dax. Hittade ett recept som tydligen ska vara jättegott och
eftersom jag köpte hem lite madelmassa igår så passar ju detta
perfekt.
INGREDIENSER
12 portioner
Stora formar, 6 st/plåt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
250 g grovt riven mandelmassa
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Vispa smör & socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan & äggen. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Häll till sist i saffranet & rör om tills det är ordentligt ihopblandat.
Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda i 15-20 min i 175°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins.