Det är trettondagsafton och kylan är bister utanför dörren. Jag och Milo har bara myst inomhus idag, det är inte så lockande att bege sig ut när det står 16 minusgrader på mätaren. Han som inte ens tycker om att ha kläder på sig.
Tänkte att det kanske ska lagas något gott att äta till kvällen. Jag har varit jätteduktig med maten hittills och hade väl tänkt att försöka fortsätta fast det är AFTON igen. Kanske inte riktigt lika principfast som dessa 2 dagar men ändå. Dom avlöser varandra dessa aftnar och ärligt talat så vore det väl förjävligt om man inte fick gotta med nånting när det är lite högtid sådär.
Jag köpte lax igår och tänkte jag skulle tillaga min lax som jag lärt mig av Kattis. Det är verkligen jättegott och superenkelt att göra.
Bilden är hämtad från recept. nu:s sida och på bilden är egentligen en annan som jag tänkte presentera en annan gång. Den lät väldigt god oxå!
Lägg laxfileérna på ugnsfolie, 1 och 1. Häll först lite fin olivolja på folien. Ha på ca 1 msk pesto på laxen, gärna en pesto med pinjenötter. (Det har jag provat nu sist och det var väldigt gott). Skiva fetaost och lägg detta på peston. Salta och peppra. Knyt igen ugnsfolien runt laxfiléerna. Lägg paketen på ett ugnssäkert fat eller plåt.
225 grader i ca 25 minuter. (Jag vill ha dom inne lite längre för att vara säker på att de är klara, om du inte är så nojjig som mig så har du kortare tid).
Servera med klyftpotatis och någon god kall sås. Förslagsvis lite lätt cremefraiche med italiensk salladskrydda i, väldigt gott till just denna rätt, och busenkelt.
Om man vill göra rätten nyttig byter man ut fetaosten till en nyttig 10 %ig fetaost och har kesella 1 %ig istället för cremefraiche.