Imorgon är det söndag. Tipsar då om mina goda snabbfrallor till frukosten. Du får sova länge men ändå får Du färska frallor till frulle! Finns inget bättre…. 🙂
Färska snabbfrallor
75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk socker
ca 11 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader, inte varmare, de är väldigt viktigt för jäsningen. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har löst upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Tänk på att inte ha för mycket mjöl, då blir frallorna täta och hårda. Kör du köksmaskin låter du degen köra tills den blir smidig. Knådar du degen för hand ska du göra det i 5 minuter.
Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
Grädda i 250 grader i ca 7-10 minuter. Dom ska få en gyllenbrun färg uppepå.
Njut dessa med smör, en anskrin ost och aprikosmarmelad. Jag lovar, det går inte att sluta äta! 🙂
[…] bitti ska jag gå upp och baka finbröd åt oss till lördagsfrukosten. Tänkte baka efter det HÄR receptet. Tänkte baka det lite grövre. Hoppas du har en mysig […]