Halloweenbakverk

Sitter just i detta nu på Halloweendisco med en herrans massa 7,8,9 och 10 åringar. Den ena läskigare än den andra. Milo har så kul och springer runt här. Han köper popcorn stående på en stol för att nå upp och svettas i sin scream-mask.

Apropå Halloween, jag tillhör ju skaran som gillar allt sånt här. Allt kommersiellt är helt min grej! Jag tycker det är skoj när folk går ALL-IN och bara kör. Här hemma smyckas det inte nämnvärt faktiskt men jag ÄSLSKAR att baka nåt skoj faktiskt. Dessa cupcakes med Halloweentema är något som jag bakat förr….superenkelt men riktigt skoj!  

 RECEPT CA 16 st:

3 ägg

2.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl vispgrädde

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

En nypa salt


Gör såhär:

1) Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt pösigt och vitt.

2) Smält smöret och låt det svalna en aning. Häll i det i äggsmeten. Häll också i grädden.

3) Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och blanda i det i smeten. Vänd ner det så du inte förstör all luft du just vispat in i smeten.

4)  Häll i dessa i muffinsformar, in i ugnen i ca 15 minuter på 185 graders värme. När de gräddats klart tar du ut dom för att svalna.

Orange frosting:

250 gr mascarpone

3 dl vispgrädde

1/2 dl florsocker

orange karamellfärg

Vispa grädden, vispa sedan samman med mascarponen och florsockret. Droppa i några droppar orange karamellfärg. Spritsa på hälften av muffinsen.

Spöken i sockerpasta:

Ta vit sockerpasta (gör egen eller köp färdig). Kavla ut sockerpastan relativt tunt och tryck ur rundlar i form av cirklar. Jag använde lite större glas. Spritsa en hög med ovanstående frosting uppepå muffinsen, lägg sedan den runda cirkeln med sockerpasta uppepå. Stick hål för ögon. Klart! Garanterat uppskattat av kidsen!

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Mamma/dotterdag

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x