Brownies i långpanna – LYXBROWNIES

Lyxbrownies!

Ja vad säger ni om det va? Kan säga att dessa brownies fick tipp-topp betyg av min karl. Jag bakar ju bara, jag äter inte. Kan inte just nu då det är magsäsong. 🙂 Inte som i bikinisäsong, mer problem med magen säsong. 🙂 Dessa brownies var superenkla att baka och blev gudomliga. Enklast är dom att baka i långpanna och man får ut massor av härliga brownies.

recept_brownies_i_långpanna recept_brownies recept_brownies_långpanna recept_brownies_lyxbrownies

 

Dom är sådär härligt småsega och kladdiga inuti, den krämiga glasyren uppepå gör det inte direkt sämre. Gör du dom i långpanna får du inte bli skraj för hur smeten beter sig i ugnen, den kommer först att svälla men sen falla ihop. Allt är i sin ordning, man får bara ha lite is i magen.

RECEPT på LYXBROWNIES i ugnsplåt:

250 g mjukt smör
5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
5 st ägg
1 dl kakao
200 gr smält choklad
0,5 tsk salt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Krämig glasyr:

100 g mjukt smör
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
200 g Philadelphiaost
1 msk snabbkaffe

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa socker och smör vitt och pösigt.

Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ner äggen, ett i taget. Viktigt då det kan skära sig annars. Blanda sedan ner sirapen. Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Häll slutligen i den smälta chokladen. Vänd ner detta i smeten försiktigt utan att vispa, använd hellre en slickepott.

Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda i ca 25 minuter. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar, men börja kolla den efter ca 20 minuter.

Känn med sticka, kakan ska vara saftig och lite mjuk i mitten. Vi vill ju behålla det lite kladdiga.

Glasyren:

 Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet. Vispa till en slät smet. Bred på krämen uppepå kakan när den svalnat helt. För optimalt resultat är det bra om kakan får vila i kylen tills att krämen stelnat något innan man skär upp den. Det går givetvis att skära upp den innan men då blir den inte sådär proffsigt fyrkantig, jag hade inte tid att vänta tyvärr. 🙂 Ät sedan och njut!

50
Subscribe
Notify of
guest

22 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jessika
Jessika
8 years ago

Jag bakar alltid helt mjölkfritt, då vi i familjen är mer eller mindre känsliga mot mjölkprotein. Har du något tips på vad jag kan byta ut philadelphiaosten i glasyren mot?
Kram Jessika

Lisa
8 years ago

Hej!
Jag har tänkt baka denna till makens 30-årsfest =) kan man frysa den?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lisa
8 years ago

Frys den utan frosting då, sen har du på frostingen strax innan serveringen! Ha en fin födelsedag!

Tessan
Tessan
8 years ago

Det står inte när den smälta chokladen ska i smeten till kakan.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Tessan
8 years ago

Tack, har fixat det nu!

mammaochpappablogg
8 years ago

Bakade den idag. Trots bakplåtspapper så var det jättesvårt att få bort kakan därifrån 🙁 skulle tagit ut den tidigare också tror jag så får väl testa en gång till 🙂

trackback
7 years ago

[…] efterrätt bjöd jag på min Brownie i långpanna (dock utan glasyr) med vispgrädde, recept HÄR. Sedan blev det även min äppelkaka i långpannan med vaniljvisp, recept […]

Tobias
Tobias
7 years ago

Ska det vara smält smör??

Niiinis
Niiinis
Reply to  Tobias
7 years ago

Yes!

Tobias
Tobias
Reply to  Niiinis
7 years ago

Jag vispade ihop smör med sockret utan och smälta det först. Vart jätte bra. Tack för bra recept !

Tina Jakobsson
Tina Jakobsson
7 years ago

Hej. Hur stor långpanna är receptet beräknat för?

marfo
marfo
6 years ago

Mmm vad det ser gott ut! Vad ska det för mått på långpannan? Kram

Anna Norrblad
Anna Norrblad
6 years ago

Jag tänkte prova göra denna i helgen men undrar om snabbkaffet.
Dum fråga kanske men är det 1 msk färdigt kaffe eller bara pulvret man ska ha i ?

niinis
niinis
Reply to  Anna Norrblad
6 years ago

Pulvret! Hoppas det ska smaka!

Torleif
Torleif
5 years ago

Vilken typ av Choklad? 70%,mörk blockchoklad, Bakchoklad typ 45-50%?

niinis
niinis
Reply to  Torleif
5 years ago

Det går bra med vilket som, vilken gillar du? Jag använder oftast mörk choklad då jag tycker det är godast.

Åsa Westin Wikström
Åsa Westin Wikström
5 years ago

På vilken nivå i ugnen ska den gräddas ?

niinis
niinis
Reply to  Åsa Westin Wikström
5 years ago

Lite längre ned blir bra.

Susanne
Susanne
4 years ago

Ska äggen i i den smälta chokladen ?

niinis
niinis
Reply to  Susanne
4 years ago

Ja precis.

Gunnel Loholmen
Gunnel Loholmen
4 years ago

Vilket mått ska långpannan ha?

niinis
niinis
Reply to  Gunnel Loholmen
4 years ago

Ca 25X35 cm.

Nästa inlägg

Inredning vardagsrum – Turkost

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x