Niiinis Tyck & Tänk

Näthat!

Jag känner att jag också vill uppmärksamma näthatet som de senaste dagarna florerat bland våra sociala medier.

Allra först vill jag rikta ett stort tack till er, mina läsare, ett tack ifrån djupet av mitt hjärta för att jag är så förskonad ifrån hemska kommentarer. Det har självklart hänt här också men jag har gett det NOLL utrymme. Mest för att jag vill kväva hemska kommentarer med att tiga ihjäl det. Jag vägrar att lägga energi på en människa som bara vill illa. Men som sagt, jag är såååå förskonad jämfört med många andra.

Jag ska också erkänna att jag blivit lite ”skadad” med åren. Jag passar mig lite för vad jag skriver. Jag vet ju oftast i förväg vad för kommentarer jag får på vissa saker. Jag kan tycka att det är lite tråkigt, att det blir tråkigt på bloggen alltså, för att ägaren av bloggen inte orkar stöta sig med läsare. Men dagens näthat har gjort detta med många bloggare och offentliga människor. Man orkar liksom inte med. Att skriva en blogg som läses utav många är så att säga, en utmaning. Man kan omöjligt tänka på alla när man skriver en text, alltså….ibland är texten hämtad direkt ur hjärta och hjärna utan att man alls tänkt på alla människogrupper, att nämna allt osv. Jag minns en gång när vi tog en bild på Milo i sin barnstol i bilen. Vi stod stilla och hans bilstol var vänd framåt. Direkt fick jag kommentarer om att det ju var förenat med livsfara att ha mitt barn framåtvänt redan. Jag hade missat skriva i inlägget att vi stod stilla när vi tog bilden, att bilstolen inte ens var fastspänd var något jag inte tänkte på att skriva. Men, jag borde tänkt på det. Det var bara ett exempel på hur fel det kan bli. Detta kallas ju inte näthat, men mer ett ENERGISUGANDE kanske…..

läckberg

Värre har det varit för många andra! Alexandra Pascalidou (bild lånad HÄR) och Camilla Läckberg (bild lånad HÄR!)

Camilla Läckberg stängde ner sin Instagram häromdagen. Eller hon tog en paus. Såhär kan man läsa där.

Hon ruttnade ur kan man säga. Tydligen har hon postat för många bilder på Instagram, varit för kär i sin nya kille och skrivit för mycket om Lets Dance där hennes Simon deltar. Hon hade för lite kläder på sig också när de filmade en hälsning ifrån henne i Thailand till sin Simon under själva livesändningen. Jag som såg det tänkte inte ens tanken!

Alexandra Pascalidou fick nog efter ett program hon sänt. Hatmejlen haglade in och plötsligt orkade hon inte längre, du kan läsa inlägget HÄR!

mirka

Någon som också fått utstå näthat är min vän Mirka. Det ifrågasätts angående deras val av antal barn de fött till världen men också ren och skär skit som skrivs. När jag och Mirka ses så brukar jag alltid komma ihåg att säga hur mycket jag beundrar hennes egenskap att verkligen kunna skita i dessa kommentarer som hon gör. Så starkt! Hon skrev lite om trolljägarna och att hon och Madeleine Ilmrud som också är med i Familjen Annorlunda har ungefär samma nättroll på sina bloggar.

Det här är helt vanliga människor som är med i ett TVprogram för att de är stora familjer med mååååånga härliga barn. Den skit som skrivs bland kommentarerna är verkligen helt bedrövligt. Allt ifrån hurdana mammor de är till whatever. Jag orkar inte ens nämna skiten.

Detta är en bråkdel av allt näthat som finns. Det jag funderar på är om alla förstår vad näthat är? Alltså, de som försvarar sitt näthat påstår att man får ha åsikter. Men en åsikt och näthat är ju två helt skilda saker. Dessutom går ju en åsikt att säga på så olika sätt, respektfullt eller nedlåtande. En nedlåtande åsikt klassas många gånger som näthat. Många nättroll påstår också att man får skylla sig själv när man valt att ställa sig i ljuset som bloggare och offentlig person. Då får man räkna med skit. Men är det så egentligen? Varför är det så? Om jag valt att dela med mig av mitt liv i en blogg så måste jag räkna med att folk får ha respektlösa åsikter….nej, varför? Om jag respekterar läsare förväntar jag mig att läsare respekterar mig. Är det inte ett ömsesidigt förhållande?

Har Camilla varit respektlös på sin instagram för att hon älskar Simon för mycket?

Har Mirka och Madeleine gjort någon illa för att just de valt att skaffa fler barn än vad som ingår i normen för många svenskar? 

Nejmen för helvete heller! Men vad är det som driver näthat, vad matas det av! Är det bittra människor som är missunnsamma? Eller är det rentav sjuka människor? När man kollar trolljägarna är det ju normala (hur normal man nu kan klassas när man sitter och spyr ut hat till en människa man aldrig träffat) människor som finns där bakom en skärm, som Madelaines troll – en kvinna på drygt 60 år. Lika gammal som min mamma! Va’falls?

Nä, Hujedamig! Mer kärlek åt folket. Välj att skriva de fina sakerna och behåll hat för dig själv. Det är mitt motto! Efter att jag läst The Secret blir jag mer övertygad om att hat bara ger en mer hat, positiva tankar föder positiva händelser omkring en. Är det rentav tvångsläsning av The Secret som är svaret på allt näthat!? ❤️

5 svar till “Näthat!

 1. Margaretha Nyqvist skriver:

  Underbara Niiini! Du är i nya Allers i denna vecka, Var rädd om dig.

  1. niiinis skriver:

   Ja men just ja!!! Åh, då måste jag köpa den! Tack fina Margaretha! ❤️

 2. Åsa skriver:

  Trogen bloggläsare (och poddlyssnare) som aldrig kommenterar men precis nu sitter jag i stallet och väntar på dottern som rider och passar samtidigt på att läsa dagens allers och vem dök upp där om inte du!

  Bra reportage och många fantastiska inlägg!

  Tack!

 3. Agneta skriver:

  Och många som kommenterar bloggar verkar bli överdrivet kränkta för ingenting.Jag läser bloggar lite mer som ‘lättsam underhållning’. Cissi Wallin ( mama-blogg) har gjort en hel arme’ upprörda av att säga att hon redan vill ha sex trots en rätt nyförlöst bebis. Följer man hennes blogg så förstår man att hon är väldigt sexuell och det är hennes blogg.Jag tänker låt henne skriva vad hon vill och läs en annan blogg om hennes är så störande. Jag ska sluta läsa kommentarer, ialla fall när det gäller heta ämnen som amning och bilbarnstolar. Folk är inte kloka ibland! Kram

 4. NilamS skriver:

  Så himla bra att många av er med de riktigt stora bloggarna tar upp det här. Det riktigt sorgligt vilka hemska kommentarer en del får. Att det är vuxna människor som sitter och skriver känns overkligt, men så är det ju. Inte konstigt att barn mobbar barn när de får se vuxna göra likadant, för nog lär de vuxna som skriver dessa kommentarer ha en nedsättande attityd i vardagen också som barn så lätt kan ta efter. Jag kommenterar inte på vissa bloggar för jag orkar inte läsa elaka kommentarer.
  Ha en fin dag, fri från nättroll!!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.